tiistai 25. kesäkuuta 2013

Suvin koulutunti

Mulla oli tänään Suvin koulutunti. Lähdettiin ajelemaan 18.00 ja perillä oltiin 18.30. Laitettiin Jelle kuntoon ja sitten kävelemään.

Alkuverkassa Jelle ei ollut mitenkään hyvän tuntuinen. Välillä se keskittyi kokonaan laitumilla oleviin hevosiin, eikä olennaiseen. Välillä tuli ihan hyviäkin pätkiä, mutta sitten pakka taas hajosi. Laukassa ylläripylläri alkoi jo jotenkin sujumaan. Se rentoutui ja sitä oli helpompi ratsastaa. Laukan jälkeen työskentelin ravissa vielä vähän aikaa ja annoin sen sitten kävellä.

Aloitettiin sitten kolmikaarisella ravissa. Ja aina siinä ''keskellä'' 3-5 askelta käyntiä. Jelle oli tässäkin taas jännittynyt ja se ei meinannut oikein kunnolla asettua. Käyntiin se siirtyi välillä ihan hyvin, mutta välillä se jäkitti vastaan. Itsekin kyllä jäin helposti vain vetämään.. Mun pitikin miettiä, että istun syvälle satulaan ja yritän sitä kautta miettiä jo käyntiä, ettei tarvitsisi niin paljon ohjaa.
Jatkettiin suoralla uralla ja tehtiin jokaisen sivun keskelle 10m voltti. Aluksi volteista tuli aivan liian isoja, hyvä minä! Sitten edelleenkin piti muistaa, että taivutan huolellisesti ja samalla myös käytän sitä pohjetta.
 Tultiin kolmikaarista myös toisesta suunnasta, mutta nyt ei siirrytty käyntiin vaan tehtiin pysähdys. Pysähdyksiin tahtoi välillä tulla liian monta käyntiaskelta. Muutama on vielä ihan ok, että se saa aseteltua jalkansa, mutta liika on liikaa. Pitkällä sivulla tehtiin sitten keskiravia. Meinasin taas heittää ohjan aluksi ja jännityin hartioista. Mutta sitten otin vain kunnolla ohjat käteen ja hengitin rauhallisesti sisään ja ulos siinä, niin en jännittynyt ja pomppinut niin paljoa.

Laukassa oltiin pääty-ympyrällä. Vasempaan taas ei meinannut onnistua. Mä itse jotain säädän siellä selässä, enkä ratsasta kunnolla. Mun pitäisi samalla fiiliksellä ratsastaa kuin alkuverkatkin. Nyttenkään mulla ei ollut jalat kunnolla kiinni. Heti kun korjasin sen, niin oli jo ihan erilaista menoa..
Oikealle se oli sitten ihan hyvä. Oon niin vino vasempaan kierrokseen, että ponikaan ei pysty kunnolla työskentelemään, joten oikealle sen on helpompi. Pitää siis ratsastella paljon vasempaan kierrokseen ja yrittää istua kunnolla siellä kyydissä!

Tulin vielä ihan lopuksi sen kouluradan. Se meni ihan ok. Se oli jännittynyt siinäkin, mutta kuitenkin rauhallinen, että ei sentään juossut alta kokoajan. Keskilaukka on ihan super, mutta mun pitää harjoitella sitä, että se tulee helposti takaisin ja saan sen asetettua kulmaan yms. Peruutuksia pitää välillä harjoitella, että se peruuttaa kunnolla, eikä vähän ''laiskasti.'' Ja tietysti sitä suoruutta! Se oli siihen alkutervehdykseen tultaessa vino. No nyt taas tietää mitä pitää treenata !

Viivi oli taas kuvaamassa, mutta en jaksa enää siirtää niitä koneelle ja en tiedä, että kehtaanko edes julkaista niitä!:D Eli nyt tylsä kuvaton postaus !




2 kommenttia:

  1. Olisi kiva kun kirjoittaisit vähän mitä valmentaja sanoi, kun olet ollut valmennuksessa. Tuosta saa vähän sen kuvan, että menet itseksesi kun kerrot vaan mitä itse teit :D

    Mutta kiva siis kun kirjoitat taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Joo, pitää yrittää kirjoittaa vähän selkeämmin!

      Poista