torstai 13. kesäkuuta 2013

Ypäjäpostaus- Keskiviikko

Nyt kerkeenkin postailla, kun ollaan täällä huoneessa ja ei ole muutakaan tekemistä. :)

Eli eilen lähdettiin joskus vähän jälkeen 12 ajelemaan tänne, täällä oltiin ennen neljää. Löydettiin aika hyvin perille ja heti löydettiin oikea tallikin! Jelle siis yöpyy maneesitallilla. Jätettiin Jelle ja roudattiin kamat talliin ja sen jälkeen me lähdettiin lunastamaan meidän majoitus. Me siis yövymme Puolukassa.

18.00 mulla oli Anun koulutunti Juhlakentällä. Käppäiltiin sinne ja osattiin hyvin perille. Verkkailin vähän aikaa itsenäisesti ja Jelle tuntui ihan hyvältä, vaikka joutuikin seisomaan aika kauan kopissa. Sitten alkoi tunti ja aloitin käynnissä kiertämällä kentän. Jelle oli kiinnostunut ympäristöstä, joten se katseli vähän ympärille, eikä oikein keskittynyt olennaiseen. Ravissa aloitin työskentelemällä keskiympyrää. Mun piti muistaa siinä koko ajan sisäpohje. Tehtiin tätä kummassakin suunnassa ja välillä kyllä tuli hyviäkin pätkiä, ainakun muistin ratsastaa huolellisesti. Laukassa tehtiin samaa ja siinäkin samat asiat oli muistettavana, mitä ravissakin. Jelle alkoi todella hyvin rentoutua laukassa, se onkin meille molemmille helpoin askellaji. Tehtiin parit laukanvaihdot ja ne meni puhtaasti. Seuraava tehtävä olikin sellainen, missä piti ensimmäisen kirjaimen kohdalla tehdä voltti ja seuraava kirjainväli tehdä avoa ja seuraava väli suoristaa ja taas alusta. Tässä tehtävässä kaikki palaset taas hajosi. Oikeeseen kierrokseen se oli vielä ihan hyvä, mutta vasempaan se oli jotain järkyttävää. En saanu sitä kunnolla vasemmalta läpi, se ei kuunnellu mun ulkopohjetta, vaan suurensi koko ajan volttia. Mä keikuin siellä selässä ja avot meni välillä vähän sinnepäin. Mun piti rohkeemmin asettaa sitä avossa, se vähän jäi vetämään ns. oikeelle. Sitten kun sain itseni kasattua ja aloin ratsastaa ajatuksen kanssa, niin alkoi jo vähän paremmin luonnistumaan. Oltaisiin käyty Sujuvassa vähän testailemassa ruohoa, mutta Jellellä ei ollut vielä hokkeja. Lopuksi tehtiin vielä töitä keskiympyrällä ja sitten menin parikertaa kevyessä istunnassa kentän ympäri sujuvaa laukkaa. Loppuverkat ja sitten vielä kysyttiin Anulta kaikkea. Kierrettiin esteverkkakentän läpi derbykentän toiselle puolelle ja käveltiin sieltä tallille.

Tallilla otettiin Jelle pois ja alettiin laittamaan hokkeja. Siinä olikin homma, kun hokinreiät oli täynnä hiekkaa. n.tunti-puol äherrettiin niitten kanssa ja saatiin kuin saatiikin ne kiinni! Laitettiin joka jalkaan neljä hokkia, niin ei ainakaan liukastele. Jellelle annettiin vielä iltaruuat ja heinät ja sitten lähdettiin kämpille.

Tästä tulee nyt kuvaton postaus, mutta kello alkaa olee sen verta paljon, että nukkumaankin pitäisi lähteä, että jaksaa aamulla herätä.

4 kommenttia:

  1. Laitatsä niitä kuvii jokupäivä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kuvannutkaan, koska en jaksanut raahata kameraa, eikä äiti osaa käyttää sitä..

      Poista
  2. eli tuleeks ypäjältä kuvii ollenkaan?

    VastaaPoista