lauantai 22. kesäkuuta 2013

Hyviä ja huonoja fiiliksiä

Juhannus oli ja meni, enkä jaksanut kuvata.:D Eli kuvia ei ole tulossa. Nyt yöllä onkin hyvää aikaa kirjoittaa kunnon postausta.

Perjantaina ajattelin mennä puomeja/kavaletteja. Laitoin keskiympyrälle kolme n.40cm kokoista kavalettia. Tarkoituksena oli vähän kontrollia ja yleisestikin kääntämistä.

Kävin kävelemässä alkukäynnit jälleen kerran maastossa. Kentällä otin ohjat käteen ja aloitin heti ravailemaan. Jelle oli jo jännittynyt ja menossa koko ajan. Otin sitten laukkaa mukaan ja tein ympyröitä, vaihtoja yms. Tein aika lyhyen verkan, ns. ''kisatyyppisen''.
Aloitin tulemalla yhtä kavalettia. Jelle suurinpiirtein ryntäsi sille, mulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin roïkkua kyydissä.. Se pari kertaa vielä sinkosi, mutta sain sen sitten jotenkin hallintaan. No sitten tultiin koko homma ympyrällä. Siitä ei tullut sitten enää yhtään mitään. Jelle kuumeni niin paljon,että en saanut sitä ollenkaan hallintaan kolmipalalla. Aina esteelle se sinkosi ja sen jälkeen tiukka kurvi seuraavalle ja jotenkin yli.
 Mulla alko menee hermot, kun se ei kuunnellut yhtään, joten tiputin ne puomeiksi. Eikun vieläkin pappaponi hyppää mahdollisimman isolla varalla niitten puomien yli. En tiennyt, että itkeäkkö vaiko nauraa..  Sitten muutin tehtävää ihan radikaalisti, että puolet ympyrästä ravasin ja puolet laukkasin. Tämäkin meni tapellessa, a. vauhdista ja b. kuuntelemisesta. Jelle ennakoi hirveästi ennen nostoja ja laukan jälkeen siirtyminen raviin tuotti hieman ongelmia. Tässä vaiheessa poni oli jo ihan hiessä ja vaahdossa. Päätin, että nyt ravaillaan rauhallisesti loppuravit ympyrällä ja lopetetaan.
Mä en ymmärrä, että mikä ongelma tässä oli nyt. Valmennuksissa yms. se menee niin hienosti kontrollit ja vastaavat tehtävät. Tietty menin nyt kolmipalalla ja voiko olla, että Jellen mielestä oli niin kiva mennä kotikentällä, että piti vähän kruisailla? Loppujenlopuksi kisaviikostakaan ei ole niin kauan ja harvoin Jelle kuumenee noin. En tiedä mikä oli, mutta aika huonot fiilikset jäi. Toivottavasti Sannassa paremmin!:) ¨

Tänään  eilen menin koulua ilmansatulaa. Mietin ennen ratsastusta, että mitä treenaisin ja päädyin keskiraviin- ja laukkaan. Poni kuntoon ja menoksi.

Käynnissä tein voltteja ja pysähdyksiä. Jelle oli ihan ok tuntuinen. Aloitin sitten ravailemaan ja Jelle oli jo alusta asti siinä todella hyvän tuntuinen. Työskentelin aika kauan keskiympyrällä, välillä suuntaa muuttaen. Kokeilin parit keskiravit lävistäjällä ja mietin siinä sitä, että miten itse istun siellä. Jelle ei oikein tuntunut enää tässä hyvältä. Se oikeastaan singahti siihen ja tahti muuttui kauhean kiireiseksi.
Palasin takaisin keskiympyrälle ja siinä aloitin tekemään semmoista tehätävää, että puolet ympyrästä normiravia ja puolet ympyrästä ''kasvatin'' ravia. Tarkoitus oli, että saisin tahdin pysymään samana, mutta askelta pidentymään. Aluksi Jelle vain kiihdytteli. Hitaasti mutta varmasti sieltä alkoi tulla jo hyviä pätkiä. Tunsin, miten se kasvatti ravia, mutta kuitenkin tahti pysyi rauhallisena.
Siirryin takaisin lävistäjälle ja kokeilin siinä samaa. Jelle oli siinä saman tuntuinen, eli tehtävä auttoi! Fiilistelin parit hyvät lisäykset lävistäjällä ja sitten lopetin ne siihen.
Laukassa aloitin taas keskiympyrällä. Jelle oli alusta asti todella hyvän tuntuinen! Vasempaankin onnistui kerrankin helposti kaikki. Laukkailin ympyrällä vähän aikaa ja sitten siirryin lävistäjälle. Harjoittelin siinä keskilaukkaa. Jelle meni hienosti keskilaukkaa ja siirtyi hyvin harjoituslaukan kautta raviin. Ravissakaan se ei kiihdytellyt, vaan sain sen hyvin takaisin. Menin pari kertaa vielä lävistäjän ja sitten lopetin.
Loppuraveissa tein ympyröitä ja vaihtelin suuntaa. Jelle oli ihan rento ja annoin sen venyttää eteen alas. Loppukäynnit käytiin taas kävelemässä maastossa.¨
Näin lyhyesti sannottuna Jelle oli super. Mun on helpompi ratsastaa sitä ilmansatulaa, koska pääsen niin lähelle sitä. Vielä kun saman tunteen saisi satulan kanssakin, niin olisin iloinen! No, ehkä se tästä vielä treenillä!

Huomenna tänään, olisi luvassa varusteiden putsausta ja muutenkin valmistautumista Sannaan! Saan tod.näkösesti sieltä materiaalia, kun mun kaveri on tulossa yöksi!:)  Tästä tuli nyt kuvaton postaus, joten lukekoot ken jaksaa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti