torstai 20. kesäkuuta 2013

''Kotiläksyjen'' harjoittelua

Aika mielenkiintoinen otsikko, mutta menkööt.

Tänään harjoittelinkin heti Suvin antamia ''kotiläksyjä''. Käytiin mittaamassa iskän kanssa 10m voltti. Laitoin voltille laatikoita, joiden välistä sitten ratsastin ja hahmotin samalla ympyrää.

Laitoin Jellen kuntoon ja lähdin kävelemään maastoon alkukäynnit. Kentälle palattuani keräsin ohjat käteen ja aloitin käynnissä tekemään volttia. Jelle oli siinä ihan ok, mutta vähän kiireinen, joten tein pysähdyksiä. Se auttoi ja alkoi rentoutua. Mietin taas miten istun.
 Aloitin ravailemaan ja jatkoin voltilla. Jelle oli nyt alusta asti hyvä! Se ei jännittynyt, kun siirryin raviin, vaan oli vieläkin rento ja pehmeä. Sain helposti asetettua ja mietittyä samalla istuntaa. Jossain vaiheessa se taas vähän jännittyi, kun puskassa oli jotain pelottavaa, mutta rentoutui kuitenkin.
Laukassa jatkoin edelleenkin voltilla. Siitä ei taas meinannut tulla mitään. Jelle otti välillä vähän liikaa kierroksia, eikä meinattu pysyä voltilla. Jelle olisi halunnut tehdä vähän suuremman voltin. Muistuttamalla kunnolla ulkopohkeella pysyttiin oikealla uralla. Sain sen vähän rauhallisemmaksi ja mukavamman tuntuiseksi, mutta ei se kyllä hyväkään ollut...
Ravailin vielä voltilla ja Jelle oli super hyvän tuntuinen. Ja kyllä, ei se varmaan oikeasti ollut edes super, mutta tässä meidän tilanteessa se tuntuu niin! :D Jatkoin sitten eri tehtävää. Harjoittelin sitä ravi- 3 askelta käyntiä- ravi osuutta. Aluksi Jelle oli vähän hidas siirtymään käyntiin. Eli tuntui, että se ''hidastaa'' siihen, mutta vaadin siltä sitä, että se siirtyy käyntiin heti, kun käsken. Toistoja,toistoja. Sain pari ihan hyvää, myös sillei, että oli rennot kolme käyntiaskelta.
Viimeisenä, muttei vähäisempänä, treenattiin keskiravia. Tulin sitä lävistäjillä. Aluksi Jelle vain tikitti menemään ja minä pompin siellä selässä kuin perunasäkki. Mietin sitä, että en heitä ohjaa ja lähde liian hätäisesti. Pari lävistäjää sain ihan hyvää ravia, isoa, mutta tahti pysyi rauhallisena. Lopettelin siihen ja keventelin loppuraveja vielä voltilla ja ympäriinsä. Jelle oli oikein mukavan rento.Loppukäynnit käveltiin maastossa.

Nyt ei ole kuvia, mutta ehkä seuraavaan postaukseen tulee. :) Ajattelin tehdä päivä (juhannus) kuvina- postauksen. Saa nähdä jaksanko kuinka aktiivisesti kuvailla. :D Ja jos jaksan, niin paljon niitä kuvia tulee olemaan? No, sen näkee sitten.

3 kommenttia:

  1. Kukkuu löysin sinut! Et tiiä kuka olen että ähäkutti! XD ai iha isin kaa mittasitte voltin? Kuikans iso voltti tuli hypättyy? XD

    VastaaPoista
  2. no en ooo kukaaa linda! mitä sä oikee luulet hulu? =D

    VastaaPoista