lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kouluratsastus kuukausi alkakoon!

Heips! Pakko alkaa kouluilemaan kunnolla, koska 13-14.7 on se powercup finaali. Ja jos meinaa kokonaiskisassa pärjätä, on koulutuloksella aika painava sana! Eli tässä on nyt n. kuukausi aikaa treenata ja aijon tehdä kyllä kaikkeni, koska tavoitteet ovat korkealla. Mun unelma tavoite olis se 60% mutta musta tuntuu, että se 56-58% olis realistisempi tavoite. Powercup koulukarsinnasta sain prosentteja silloin keväällä 56,600. Ja esteissä olin siis ensimmäinen.

Tänään aloitinkin heti treenaamisen. Iskä lähti mukaan katsomaan mun istuntaa ja muutenkin millaiselta meno näyttää maasta katsottuna. Vaikka iskä ei nyt ymmärräkkään ratsastuksesta muuten hirveästi, niin kyllä se näkee, että istunko esim. satulassa suorassa. Mulla on nimittäin ollut ongelmia siinä, että istun liikaa vasemmalla.

Käynnissä aloittelin ihan vain tekemällä voltteja. Jelle olikin jo heti aluksi tosi rennon oloinen! Pystyin keskittymään paljon omaan istuntaan, kun Jelle ei hötkyillyt. Mietin koko ajan, että mulla on pitkät kyljet ja jalat, kantapäät alhaalla ja että istun suorassa+ tietysti kädet oikealla kohdalla. Sitten kiinnitin huomiota voltteihin, että ne on 10m ja kumpikin puolisko samankokoinen. Ylipäätänsä tällä ratsastuskerralla kiinnitin pieniin, mutta tärkeisiin asioihin huomiota!

Ravissa, niin kuin arvelinkin, pakka taas hajosi. Se on aina tää alku! Keventelin voltteja ja yritin saada sitä tuntumaa, mikä oli aluksikin. Istuin sitten alas harjoitusraviin ja tein edelleen voltteja. Jelle oli jännittynyt vieläkin. En tehnyt kummoista, koska hankala tehdä, kun poni ei ole juuri avuilla ollenkaan. Aloin pian laukkaamaan, koska mun on helpompi saada se siinä rennoksi ja Jellekin vertyy vähän paremmin. No kappas, laukan jälkeen ravikin onnistui paremmin. Pystyin taas keskittymään mun istuntaan ja teiden ratsastamiseen. Se asettui hyvin ja meni hyvässä tahdissa.
 Ensimmäiseksi aloin treenaamaan ravista laukannostoja. Yritin ajoittaa noston oikeaan kohtaan ja vahtia sitä, että vauhti ei kiihdy. Jelle oli oikeaan kierrokseen ihan super! Sain sen vielä laukasta raviinkin sillei, että se ei kiihdytellyt kuin mikäkin formula. Vasempaan oli aluksi ongelmia. Se on mulle vaan niin hankala kierros. Musta tuntuu, että Jelle ei asetu kunnolla (se ei kyllä asetukaan :D ) vaan punkee koko ajan. Mulla menee lopulta hermot ja jään roikkumaan sisäohjaan, mitä ei saisi tehdä. Suosiolla aloitin käynnistä taas ja otin ravia sitten mukaan. Työstin ravissa ympyrää, että saan sen rehellisesti asetettua, että se ei punge. Otin laukkaa mukaan ja se oli jo ihan erilainen, ei ehkä vielä ihan mikään parhaan tuntuinen, mutta kuitenkin jo parempi!
 Seuraava asia mitä harjoiteltiin oli ravi- 3 askelta käyntiä- ravi. Halusin, että se heti reagoi ja siirtyy käyntiin, eikä ns. ''hiljennä'' käyntiin. Ja tietysti se, että tulee tasan kolme askelta ja reagoi pohkeeseen heti. Aluksi teinkin ravi-seis harjoitusta. Siinä yritin, että ei tule yhtäkään käynti pätkää. Jouduin tekemään vähän aikaa, että se onnistui. Sitten siirryin ravista käyntiin, aluksi tuli pari ''velttoa siirymistä'', mutta ne parani koko ajan. Sitten keskityinkin siihen, että tulisi vain ne kolme askelta. Se olikin vähän hankalampaa, koska halusin myös, että ne askeleet olisivat rennot, eikä kiireiset. Pari hyvää sain tehtyä, joten lopetin sen tehtävän siihen. Lopuksi vielä laukkailin parit ympyrät kumpaankin suuntaan ja keventelin loppuravit.

Huomenna jatkuu kouluratsastusteemalla. Yritän nyt keskittyä aluksi näihin pieniin asioihin ja radanpätkiin. Sitten kun ne sujuu, voi alkaa miettiä rataa kokonaisuudessa!:)  Niin ja tämä on siis se rata.

Pinja oli saanut ikuistettua sen mun tippumisen siinä derbyssä, joten laitan kollaasin tänne nyt sitten:D

       Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu? c. Pinja


                                   Melkein voittajafiilis! ::D

Millaisia postauksia haluaisitte? Ehdotelkaa, sen sanon vielä, että videopostausta ei nyt pysty tekemään, kun ei ole sitä Movie makeria. :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti